Se tapeteaza o tava cu hartie speciala pentru copt. Se topeste untul in bain-marie, apoi se lasa putin sa se raceasca. Se separa galbenusurile de albu
Se tapeteaza o tava cu hartie speciala pentru copt. Se topeste untul in bain-marie, apoi se lasa putin sa se raceasca. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat spuma galbenusurile impreuna cu 4 linguri de apa calda si cu jumatate din cantitatea de zahar. Se bat spuma albusurile cu restul de zahar, apoi se incorporeaza frisca in amestecul de galgenusuri. Se presara faina in ploaie peste compozitia obtinuta, apoi se framanta bine aluatul. La final, se toarna gradat untul topit, apoi se omogenizeaza. Se pune aluatul in tava si se da timp de 10 minute la cuptor. Dupa coacere, se scoate aluatul de rulada din cuptor si se rastoarna pe un servet curat de bucatarie, presarat cu zahar. Se stropeste hartia de copt cu apa si se desprinde cu grija. Se ruleaza apoi aluatul cu ajutorul servetului de bucatarie si se lasa sa se raceasca.
Pentru umplutura, se curata portocalele, indepartand inclusiv pielita alba de sub coaja. Se indeparteaza si membrana care separa feliile unele de altele, apoi se taie bucatele si se amesteca bine cu gemul de portocale. Se desfasoara aluatul, se unge uniform cu amestecul de gem si portocale, apoi se ruleaza la loc.
Se presara cu zahar pudra si se taie in felii fine, de aceeasi grosime. Se serveste rulada la o cafea fierbinte.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii