Rulada Ochi de elefant

Rulada Ochi de elefant este o reteta de rulada cu crema de branza si banane, haioasa, delicioasa si potrivita pentru copii. Rulada se prepara usor, si se topeste in gura.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Rulada Ochi de elefant

Ingrediente

  • blatul pentru rulada:
  • 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao si un varf de cutit praf de copt
  • crema:
  • un pachet de branza Philadelphia (200 gr)
  • 2-3 linguri de zahar
  • frisca:
  • 200 g de smantana 35%
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 25 g ciocolata amaruie
  • + 2 banane

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, li se adauga 2 linguri de zahar si se mai bat putin. Galbenusurile se freaca bine cu 3 linguri de zahar apoi se adauga peste albusuri, iar la final se pune amestecul de faina + cacao + praf de copt si se omogenizeaza totul usor prin rasturnare cu o paletica. Am pus compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (tava mea are 31x21 cm) si am copt la 350 F.

Intre timp am pregatit un servet de panza umezit (se poate stropi cu un pulverizator cu apa) peste care am rasturnat blatul copt si am rulat pe lungul foii. Intr-un bol am mixat trei sferturi dintr-un pachet de branza Philadelphia (cam 200 g) cu 2-3 linguri de zahar (la chestia asta se pot adauga si esentele preferate).

Separat, intr-un bol mai mare am facut frisca din 200 g de smantana 35%, pe care am indulcit-o cu 1 lingura de zahar pudra si i-am adaugat aproximativ 25 g ciocolata amaruie data pe razatoarea mare. La final am incorporat in frisca tot cate un sfert din amestecul de Philadephia pana am obtinut o crema omogena.

Am intins frumos foaia, am uns-o "sanatos" cu o parte din crema, am pus o banana si am rulat o data, apoi inca o banana cu putina crema deasupra si am mai rulat odata. Am asezat-o pe un platou cu marginea dedesubt.

Rulada cu crema de branza si banana se orneaza dupa imaginatie.


Pofta buna! Reteta Rulada Ochi de elefant a fost propusa de Ria pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu smantana
1
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
2
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
3
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
4
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Ciocolata si ganache cu matcha
Bucataras.RO

Ciocolata si ganache cu matcha

Vi s-a intamplat sa aveti in anturaj o persoana draga, careia sa trebuiasca sa-i oferiti ceva cu o ocazie speciala dar acea...

Ciocolata si ganache cu matcha
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide