Pentru retete dietetice. O prajitura delicioasa!
Se prepara aluatul, mixand bine albusurile cu un praf de sare si zahar, pana se intaresc. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri, se adauga si o lingurita de coaja rasa de lamaie, apoi faina de orez amestecata cu amidonul de porumb. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, apoi se da la cuptor cca. 20 minute, la foc potrivit. Se desprinde cu lama unui cutit de pe hartie, apoi se lasa sa se raceasca. Se prepara crema, fierband grisul in apa indulcita cu zahar si cu coaja rasa de lamaie, cca. 8 minute, apoi dam de pe foc si cate putin, incorporam untul sau margarina si la urma, sucul de lamaie. Se intoarce blatul pe hartia de copt, apoi il ungem cu crema de gris si rulam strans ajutandu-ne de hartie. Dam la rece o ora inainte de a felia rulada. Se decoreaza cu zahar pudra si coaja proaspata si rasa de lamaie. Pofta buna! Sfat: Pentru cei fara intoleranta la lactoza, pot inlocui apa cu lapte.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaSocata reteta bunicii Deja au aparut florile de soc si mie imi place la nebunie socata, asa ca va invit la un pahar rece si...
Socata reteta buniciiReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii