Rulada de ciocolata

Rulada de ciocolata este cu siguranta un desert care va fi pe gustul tuturor. Este o rulada de ciocolata umpluta cu crema de fructe de padure, combinatia perfecta pentru o clipa de rasfat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rulada de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 galbenus
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura amidon
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri apa fierbinte
  • un varf de sare
  • Crema de fructe de padure:
  • 200 g branza-crema (gen philadelphia)
  • 4 linguri sirop fructe de padure
  • 2 linguri gem fructe de padure
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 g gelatina glazura de ciocolata

Mod de preparare

Rulada de ciocolata este cu siguranta un desert care va fi pe gustul tuturor. Albusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Separat se bat galbenusurile cu restul de zahar, iar apoi se adauga compozitia formata din amestecarea apei fierbinti cu cacao. Separat se amesteca faina cu amidonul si sarea. Apoi se amesteca usor toate ingredientele. Compozitia se intinde pe hartie de copt (am folosit tava standard pentru cuptor) si se coace 10-15 minute in cuptor incins la 175 grade. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata.

Blatul fierbinte se intoarce cu fata pe o alta bucata de hartie de copt. Se stropeste cu putina apa hartia pe care s-a copt blatul si se va desprinde usor. Blatul cald se ruleaza neumplut in hartia nou-pusa si se lasa sa se raceasca. Cand e rece, se intinde crema si se ruleaza strans, apoi se da la frigider cam 30 minute, dupa care rulada poate fi ornata.

Crema de fructe de padure: Gelatina se pune la umflat cu 2 linguri de apa. Apoi se topeste pe baie de aburi fara sa se fiarba! Restul ingredientelor se amesteca, iar la sfarsit se adauga gelatina topita. Compozitia se pune la frigider 15 minute. Apoi se intinde pe blatul rece si se ruleaza strans.


Se stropesete deasupra cu glazura de ciocolata. Reteta Rulada de ciocolata a fost propusa de seima pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Prajitura Vis de cocos
Bucataras.RO

Prajitura Vis de cocos

Atat va spun "delicioasa"!

Prajitura Vis de cocos
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide