Rulada cu piure de castane in mantie crocanta de nuci

Pentru deserturi aromate e toamna O rulada de vis!!!

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Rulada cu piure de castane in mantie crocanta de nuci

Ingrediente

  • mantia de nuca;150 g zahar
  • 150 g miez de nuca maruntit
  • un ou
  • blat pesmet;4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de Pesmet
  • 2 linguri de ulei
  • crema;150 g piure de Castane
  • 200 ml frisca lichida,
  • 3 lingurite pudra de roscove
  • 250 crema de branza de vaci

Mod de preparare

1.Se prepara mantia crocanta de alune arzand zaharul cu o picatura de apa pana ce capata culoarea aurie apoi amestecam cu nuca maruntita si dam craticioara de pe foc. Adaugam oul batut ca la omleta si amestecam repede. Acest amestec se intinde pe o hartie de copt, in strat uniform, pe jumatate din dimensiune tavii (pe lung) in care preparam bletul din pesmet


2. Se prepara blatul din pesmet mixand bine albusurile cu zaharul apoi cu galbenusurile frecate cu uleiul si la sfarsit incorporam pesmetul. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor cca 15 minute,la foc potrivit, in cuptorul preincalzit. Se desprinde blatul copt de pe hartie apoi se aseaza peste jumatatea de blat crocant din nuci,aseazand marginea lunga a bltului perfect peste marginea lunga a mantiei crocante.


3.Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se amesteca cu pireul din castne pe care l-am frecat un pic cu pudra de roscove si crema de branza.Ungem cu aceasta crema blatul din pesmet apoi rulam strans, din capatul fara mantia de nuci.Strangem bine astfel incat mantia de nuci saacopere perfect rulada din pesmet. Se da 2 ore la frigider inainte sa o feliem Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce