Ceva simplu, dar selicios!!!!!
Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul apoi se aduga in albusuri. Se incorporeaza si pesmetul. Se pregateste tava cu o hartie pentru copt, turnam aluatul pentru blat si dam la copt cca 20 minute, la foc potrivit. Se scoate blatul de pe hartie ajutandu-ne de lama unui cutit si dupa ce s-a racit se intoarce invers, cu josul in sus, tot pe hartie si ungem blatul cu un strat uniform de gem de gutui frecat cu untul la temperatura camerei. Rulam strans ajutandu-ne de hartie apoi dam rulada la rece cel putin o ora inainte de a o felia. O pudram deasupra cu zahar vanilat. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii