Rulada cu nuca si ciocolata alba

Reteta de rulada cu nuca si ciocolata alba este pur si simplu delicioasa, o reteta de prajitura cu adevarat deosebita. Aceste retete de rulade pot fi pregatite cu succes si pentru ocaziile festive.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu nuca si ciocolata alba

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua;
  • 100 gr zahar;
  • 1 lingura amidon;
  • 3 linguri faina;
  • un varf de sare;
  •  
  • Crema:
  • 150 gr branza-crema;
  • 100 gr ciocolata alba topita;
  • 100 gr nuci prajite si macinate;

Mod de preparare

Preparare blat :

1. Albusele se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar.

2. Separat se bat galbenusurile cu restul de zahar.

3. Separat se amesteca faina cu amidonul si sarea.

4. Apoi se amesteca usor toate ingredientele.

5. Compozitia se intinde pe hartie de copt (am folosit tava standard pentru cuptor) si se coace 10-15 minute in cuptor incins la 175 grade.

6. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata.

7. Blatul fierbinte se intoarce cu fata pe o alta bucata de hartie de copt. Se stropeste cu putina apa hartia pe care s-a copt blatul si se va desprinde usor.

8. Blatul cald se ruleaza neumplut in hartia nou-pusa si se lasa sa se raceasca. Cand e rece, se intinde crema si se ruleaza strans, apoi se da la frigider cam 30 minute, dupa care rulada poate fi ornata.

 

Preparare crema :

1.Se amesteca toate ingredientele si se umple blatul rece, rulandu-se strans.

2. Pentru ornat am pastrat putina nuca macinata si-am batut 150 gr frisca.

 

Sfat: Daca blatul ruladei iese putin lipicios incercati sa adaugati o lingura de amidon in plus si sa reduceti o lingura din cantitatea de zahar. Aces lucru se poate intampla din cauza gradului de umiditate al tipului de faina folosit.

 

Reteta de rulada cu nuca si ciocolata alba a fost propusa de seima pe forum culinar.


Serviti rulada cu nuca si ciocolata alba de la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Sarmale de post
Bucataras.RO

Sarmale de post

Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...

Sarmale de post
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide