Se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, putin cate putin, batand in continuare. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, coaja rasa
Se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, putin cate putin, batand in continuare. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie. La sfarsit se incorporeaza usor faina. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace, la foc potrivit, aproximativ 20-25 de minute. Se scoate din cuptor, se rastoarna fierbinte pe un prosop si se ruleaza imediat. Separat, se amesteca gemul cu cacaua si nuca macinata. Se desface usor rulada, se unge toata suprafata cu gemul preparat si apoi se ruleaza la loc.
Se serveste taiata felii, simpla sau cu frisca, dupa dorinta.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu
Papanasi fierti
Tort diplomat
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFrumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Comentarii