Retete dietetice
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile, apoi faina, amestecand usor. La final, adaugam chipsurile de ciocolata. Punem compozitia in tava mare a aragazului in care am pus hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins. Coacem 20-25 de minute, pana se rumeneste usor. Scoatem blatul pe un prosop umed si il rulam fara a desprinde hartia de copt. Lasam sa se raceasca.
Punem visinele pe foc impreuna cu 250 g zahar. Dupa cateva clocote, adaugam amidonul diluat cu doua linguri de apa. Cand incepe sa se lege, dam vasul de pe foc. Dupa ce s-a racit compozitia de visine, o asezam peste blat si rulam. Invelim rulada in folie alimentara si introducem la rece. In momentul servirii, imbracam exteriorul ruladei in ciocolata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii