Rulada cu dulceata

Aceasta reteta de rulada cu dulceata este absolut minunata. Blatul pufos, nu foarte gros si gemul acrisor fac casa buna impreuna. O reteta in imagini gata de incercat!

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Rulada cu dulceata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • pentru umplutura:
  • dulceata
  • gem
  • crema ciocolata etc.

Mod de preparare

1. Albusurile de la cele 4 oua le punem separat intr-un castron, iar galbenusurile le punem impreuna cu zaharul.

2. Prima data frecam galbenusurile cu zaharul in castronul lor, le lasam asa, cat timp batem albusurile spuma (separat) punem galbenusurile cu zaharul peste albusurile spuma, faina si cam jumatate de fiola de ce esenta vreti voi ( eu am pus de vanilie). Mixam.

3. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si unsa cu faina, sau mai bine incercati cu hartie de copt (atentie la tava, tava e cea potrivita atunci cand punand compozitia in ea, trebuie s-o balanganiti in tava ca sa acopere). A mea tava are dimensiuni de 29x42.

4. Punem tava in cuptor la 175 de grade, si o lasam cam 10-15 min (atentie ca se face foarte repede, o intepati cu paiul dupa primele 8-10 min).

5. Dupa ce o desprindeti ushurel din tava o rasturnati pe un prosop umed si o ungeti cu dulceata, gem, crema de ciocolata. Nu puneti prea putina, mai ales ca dulceata mai intra-n aluat, dar nici in disperare nu. Dupa aia, incepeti sa rulati usor, ajutandu-va din cand in cand de prosopul umed.

6. O inveliti in folie de aluminiu, si o dati la congelator.

7. Intre timp, am topit pe aburi cateva bucati de ciocolata de menaj. Ciocolata topita am pus-o intr-un spritz de prajituri, si am fasait pe rulada, pe care evident am scos-o de la congelator. Am pus si zahar pudra.

Reteta Rulada cu dulceata a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro


Este o reteta de rulada cu gem ce se face foarte usor si este perfecta langa ceai sau cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu smantana
1
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
2
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
3
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
4
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase
Bucataras.RO

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

Cornulețele sunt nelipsite din meniul de sărbători și fac deliciul celor care le savurează. Există diverse rețete de...

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide