Rulada cu ciocolata si ananas

Cutia Misterelor cere ananas. In weekend am facut o rulada cu ciocolata si ananas care a trecut cum ai bate din palme de pe platou.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Rulada cu ciocolata si ananas

Ingrediente

  • -praf de sare
  • Pt blat:
  • -5 oua
  • -5 linguri de zahar (100gr)
  • -2 linguri ulei
  • -5 linguri faina (150 gr)
  • -1/2 plic praf de copt
  • Pt crema:
  • -100 ml frisca
  • -150 gr ciocolata neagra
  • -1 lingura cacao (25-30gr)
  • -150 gr ananas cuburi din compot

Mod de preparare

Blatul:

O tava de 20x30 cm o tapetam cu hartie de copt. Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare pana cand se face o spuma fina si isi schimba culoarea. Adaugam faina, praful de copt, cacao si uleiul. Omogenizam. Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute maxim. Intre timp pregatim un prosop curat pe care il umezim usor. Il indindem pe masa. Cand scoatem tava din cuptor intoarcem blatul pe prosop ,scoatem hartia de copt si rulam. Ca sa nu se rupa blatul trebuie sa il rulam cand inca este cald. Lasam sa se raceasca.


Crema:

Punem pe foc frisca la incalzit si rupem in ea bucati de ciocolata amestecand ca sa nu se arda. Amestecam pana cand este topita toata ciocolata si dam deoparte. Punem la racit. Cand este rece bine batem bine cu mixerul ca sa devina aerata. Luam 2-3 linguri de crema intr-un alt bol, iar in cea ramasa adaugam 50 gr cuburi de ananas bine scurse si mixam. Desfacem blatul din prosop usor sa nu-l rupem, punem crema, nivelam si presaram deasupra restul de ananas. Rulam iar deasupra punem crema pe care am lasat-o deoparte . Decoram dupa plac si dam la rece .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce