Rulada cu ciocolata

Se spala ouale, se sterg cu un prosop curat si se sparg, separindu-se galbenusurile. Albusurile se bat spuma tare pe marginea plitei, se adauga galben

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingura de unt
  • 1/2 pahar de sirop
  • 3 linguri de cacao
  • 2 linguri de unt
  • 1/4 kg lapte praf
  • 1/4 kg zahar
  • 10 nuci tocate marunt
  • 2 linguri de rom (crema)

Mod de preparare

Se spala ouale, se sterg cu un prosop curat si se sparg, separindu-se galbenusurile. Albusurile se bat spuma tare pe marginea plitei, se adauga galbenusurile, pe rand, se bate amestecul cu zaharul adaugat treptat si cu faina pusa in ploaie. Cand amestecul sta lipit de tel, se adauga cacaua cernuta, se omogenizeaza amestecul si se introduce compozitia in cuptor sa se coaca, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace cinci minute la foc viu* apoi se face focul mic si se mai coace un sfert de ora. Se scoate aluatul si se rastoarna pe un prosop umed, care se ruleaza incet si se lasa sa se raceasca.

Separat se pregateste crema de ciocolata: se cerne o cana de lapte praf intr-o cratita mai mare impreuna cu trei linguri de cacao. Se amesteca bine, ca sa se omogenizeze si sa nu faca cocoloase cand se toarna siropul fierbinte, care se pregateste dintr-o cana plina de zahar si un pahar de apa. Siropul se toarna fierbinte peste lapte si cacao, se amesteca, se ingroasa pe foc, apoi se trage vasul si se pun nuci tocate si doua linguri

de unt. Se parfumeaza cu rom. Se lasa crema sa se raceasca, apoi se deruleaza aluatul si se unge cu crema. Se ruleaza la loc si se pune pe un platou. Se taie si se imbraca cu restul de crema.
Alte retete dulciuri recomandate

Tiramisu

Galuste cu prune

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia