Rasturnata cu visine si frisca

Rasturnata cu visine si frisca este o prajitura delicioasa cu visine, iar frisca ii completeaza ideal gustul bogat si dulce-acrisor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rasturnata cu visine si frisca

Ingrediente

  • 1 borcan 800 gr de visine fara samburi
  • 5 oua
  • 6 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 10-12 linguri faina
  • 10 linguri smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingura zahar pudra simplu
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Ouale le separam.
Mixam galbenusurile cu zaharul, pe care il punem treptat, pana isi dubleaza volumul.
Incorporam uleiul, apoi apa minerala.
Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si faina si incorporam bine.
Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana nu se mai desprind de bol.
Le incorporam in compozitia de galbenusuri, usor, cu o lingura de lemn.
Luam o tava rotunda, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Asezam visinele in tava iar deasupra turnam compozitia pregatita mai sus.
Dam tava in cuptorul incins, dar la o temperatura potrivita.
O lasam pana este bine coapta (facem testul cu scobitoare).
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racorit, apoi o rasturnam pe un platou.
Acum o lasam pana este bine racita.
Smantana pentru frisca o mixam pana se intareste putin.
Punem zaharul pudra cu gust de vanilie si cel simplu, apoi coaja rasa de lamaie.
O batem in continuare pana se intareste.
Cu ajutorul unui sprit ornam rasturnata cu frisca dupa preferinta.
Dam la rece apoi servim.


Rasturnata cu visine si frisca se serveste cu putin Sirop natural din Zmeura de padure din camara Bunatati din natura!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia