Profiteroles cu frisca

Profiteroles sunt prajituri delicioase de care nu cred ca ma voi satura vreodata. Salivez de fiecare data cand ma gandesc la ele. Profiterolul se poate umple cu ce crema doriti, cu frisca, si poate fi servit cu fructe proaspete.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Profiteroles cu frisca

Ingrediente

  • 250 ml apă
  • 100 ml ulei
  • 150 g făină
  • o linguriţă de sare
  • trei ouă mari
  •  
  • Pentru umplutura: frisca
  • Pentru decor: ciocolata topita

Mod de preparare

Punem apa, uleiul şi sarea la fiert într-o cratiţă cu pereţi groşi. Lăsăm lichidele să ajungă în punctul de fierbere, după care adăugăm făina cernută, toată odată! Amestecăm energic, după care luăm cratiţa de pe foc şi adăugăm pe rând câte un ou, amestecând încontinuu. Nu adaugăm al doilea ou până când primul nu este bine încorporat. La fel procedăm şi cu al treilea ou!
Cât amestecul este cald încă, trecem la formarea gogoşelelor! Putem alege să le şpriţăm cu un posh sau să formăm grămăjoare cu o lingură şi să le aşezăm direct în tava tapetată cu hârtie de copt! Coacem gogoşelele în cuptorul încins la 180⁰C timp de 30 minute, pe ceas, fără să deschidem uşa cuptorului în primele 15 minute! Daca se poate, urmăriţi întreg procesul de coacere prin uşa cuptorului, fără a o deschide! Ştim că treaba a ieşit ca la carte dacă gogoşelele s-au umflat frumos, iar mijlocul a rămas aerat!
Dupa racire se taie pe jumatate si se umplu cu frisca, sau alta crema preferata, mousse etc.


Turnăm ganache/glazură de ciocolată peste profiteroles, sau putem pudra zahăr, putem să le consumăm cu fructe sau ca atare... avem o infinitate de opţiuni la dispoziţie, gustul va fi întotdeauna la fel: DIVIN!

Sursa acestei retete este: http://www.cantboilanegg.ro/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia