Profiterol cu inghetata de capsuni

Profiterolul cu inghetata de capsuni este un desert delicios de vara. Gogoselele pufoase cu crema pot fi servite alaturi de orice fel de inghetata de casa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Profiterol cu inghetata de capsuni

Ingrediente

  • Inghetata:
  • 300ml frisca lichida
  • 300g capsuni curatate si spalate
  • 50ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • Negresele pentru profiterol:
  • Pt negrese:
  • 2 oua
  • 125g apa
  • 75g faina
  • 50g ulei
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • Pt crema:
  • 1 ou
  • 50g unt
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 150ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pt glazura:
  • 50g ciocolata
  • 1 lingura margarina
  • Mai avem nevoie de 200g frisca lichida.

Mod de preparare

Inghetata:

Intr-un vas punem pe foc 250ml frisca si o lasam pana se incalzeste(nu trebui sa fiarba). Intre timp mixam bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si 50ml frisca, apoi turnam putin cate putin din frisca incalzita amestecand continuu. Cand am incorporat toata frisca punem totul inapoi in vas si lasam 5 min. pe foc pana se leaga ca o smantana mai groasa.

ATENTIE!Nu trebuie sa dea in clocot.

Cand este gata,o dam deoparte sa se racoreasca putin si ne apucam de capsuni.
Intr-un vas punem capsunile impreuna cu laptele si mixam cu ajutorul mixerului vertical pana se paseaza toate capsunile bine,apoi turnam putin cate putin din compozitia cu oua si frisca,mixand in continuare. Lasam sa se raceasca bine,apoi punem compozitia intr-un vas pe care il punem in congelator pana ingheata.

Negresele

Intr-un vas punem la foc apa impreuna cu uleiul,zaharul si sarea.  Cand apa a inceput sa clocoteasca si zaharul este topit luam vasul de pe foc, adaugam faina toata odata si amestecam bine pana se omogenizeaza si obtinem o compozitie consistenta. Lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei si adaugam primul ou,dupa care amestecam foarte bine cu telul sau cu mixerul, apoi punem si al doilea ou, amestecand deasemenea foarte bine. Compozitia rezultata trebui sa fie ferma, sa nu curga.

Intr-o tava in care am pus hartie de copt formam cojile cu un posh, cu o cupa de inghetata sau cu lingura.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 40-45 de min. sau pana se rumenesc deasupra.

NU deschideti cuptorul si NU le scoateti pana nu sunt rumenite deasupra, riscati sa se lase si sa nu ramana tari.
Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.

Crema:

Punem intr-un vas pe foc laptele si zaharul, iar in alt vas faina cu sarea. Cand zaharul este topit si laptele a inceput sa fiarba turnam tot laptele putin cate putin in vasul cu faina, amestecand mereu, apoi turnam totul inapoi si punem iar pe foc amestecand continuu. Cand compozitia a prins consistenta adaugam oul, si amestecam in continuare pana compozitia este omogenizata, apoi lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei cand adaugam untul putin cate putin mixat spuma in prealabil, apoi esenta de vanilie.

Cand negresele sunt reci si crema deasemenea, facem o gaura in negrese si le umplem cu crema cu ajutorul unui posh sau le putem taia in doua si umple cu lingura.

Glazura:

Punem un vas cu apa pe foc, iar cand apa clocoteste punem in acesta un alt vas termorezistent in care punem ciocolata si margarina,mai lasam pe foc cca 1-2 min. pana incep sa se topeasca ingredientele(nu de tot), apoi oprim focul, amestecand frecvent pana se topeste toata ciocolata si margarina.

Punem fiecare negresa, doar partea de deasupra, in ciocolata si le tinem la rece pana in momentul in care le servim.

Frisca o batem cu ajutorul mixerului si o tinem la rece pana in momentul in care servim profiterolul sau o putem mixa inainte de a servi profiterolul.


Servim gogoselele cu crema alaturi de inghetata si frisca.

Reteta de profiterol cu inghetata de capsuni a fost propusa de mikidaniro pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
1
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia