Profiterol

Profiterolul este un desert delicat cu aluat oparit, gogosele delicioase umplute cu crema de ciocolata sau frisca, servit alaturi de mai multa ciocolata sau fructe proaspete.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Profiterol

Ingrediente

  • Pentru gogosele:
  • 150g faina
  • 4 oua
  • 75g unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 100 gr frisca
  • 200 gr inghetata de vanilie sau fructe
  • 50 gr ciocolata
  • 4 linguri lapte

Mod de preparare

Aluatul pentru profiterol:

Intr-o cratita se pun la fiert 250ml de apa cu untul taiat cubulete, zaharul si un varf de sare. Cand da in clocot se pune faina in ploaie, se opreste focul si se amesteca energic, pentru a forma un aluat ce se desprinde de pe peretii cratitei. Se adauga ouale, cate 1 odata.

Cuptorul se incalzeste la 210C si se tapeteaza o tava cu hartie cerata. Se pun cu lingura sau cu posul mici gogosele cu spatiu intre ele. Se dau la cuptor pentru 15 minute, pana cand sunt rumene si au crescut frumos.

Se prepara un sos de ciocolata, topind ciocolata in lapte fierbinte. Se da la rece. Se taie in doua gogoselele si se umplu cu frisca sau cu crema de ciocolata.


Profiterolul se serveste cu sos de ciocolata sau cu fructe proaspete si frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia