Nu ştiu de ce, dar parcă toamna simt nevoia sa fac prăjituri care să umple casa cu arome care să mă îmbie la leneveala, să creeze acea atmosferă de tihnă în casă. Cât de plăcut este ca mirosul de măr, vanilie şi scorţişoară să ne gâdile simţurile. Iar prăjiturica asta s-a dovedit a fi perfecta! Fragedă, aromată, cu multa umplutură, ce mai, o minunăţie. Parcă nici nu ne-am aştepta de la o prăjitura atât de simplă să fie atât de bună. V-o recomand cu mare drag.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste.
Am adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si uleiul.
Am pus sarea si vanilia, dupa care am încorporat treptat faina.
Cantitatea necesara de faina depinde mult de tipul ei precum si de celelalte ingrediente folosite.
Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, dar destul de ferm pentru a putea întinde foile.
Am pus aluatul la frigider cât am curatat si razuit merele.
Am împartit aluatul în patru parti, pentru cele 4 foi.
Eu am folosit o tava de 38 x 25 cm, foile au iesit cam subtiri, dar zic ca a fost suficient.
Puteti sa folositi si o tava mai mica daca nu reusiti sa întindeti aluatul pe o tava asa mare.
Am copt foile pe fundul tavii pe care am pus o hârtie de copt.
Am copt fiecare foaie la 170 de grade C, pentru 12-15 minute.
Am lasat foile sa se raceasca una peste cealalta, dar cu hârtia de copt între ele.
Cât s-au racit, am pregatit umplutura.
Am caramelizat zaharul,când a devenit aramiu,am adaugat untul si am amestecat pâna s-a topit.
Am pus merele peste caramel si am lasat pâna ce au mai avut doar putin sirop.
Am adaugat o lingura de griş si am mai lasat pâna ce acesta a absorbit tot siropul ramas.
Am pus vanilia si scortisoara.
Am lasat crema de mere sa se raceasca, apoi am împartit-o în trei si am umplut foile.
Am pus folie alimentara peste foi si le-am lasat la frigider peste noapte.
Foile s-au înmuiat foarte bine.
Am pudrat cu zahar.
Poftă bună !!!!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii