Prajituri cu crema de vanilie

Pentru prajiturile cu crema de vanilie se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu untul, sarea si zaharul. Se cerne faina pe o hartie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 1/2 dl apa
  • 100 g unt proaspat (sau 80 g untura)
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 125 g faina
  • 4 oua.
  • Crema:
  • 1 dl apa
  •  
  • 120 g zahar
  •  
  • vanilie
  •  
  • 4 galbenusuri
  •  
  • 200 g unt proaspat.

Mod de preparare

Pentru prajiturile cu crema de vanilie se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu untul, sarea si zaharul. Se cerne faina pe o hartie (trebuie totdeauna proaspat cernuta, ca sa nu aiba cocolosi). Cand apa cu untul incepe sa fiarba, se trage cratita pe marginea masinii, se toarna toata faina odata si se amesteca repede cu o lingura de lemn. Cand pasta nu mai are nici un cocolos, se impinge din nou cratita pe foc amestecand mereu, pana ce aluatul se desprinde de pe cratita. Se da atunci la o parte, se mai amesteca si cand incepe sa se racoreasca (nu trebuie sa fie rece de tot), se adauga ouale puse pe rand. Nu se pune oul urmator pana cand cel dinainte nu sa amestecat bine cu aluatul.
Pasta pentru prajituri trebuie sa fie potrivit de moale, astfel incat sa curga din lingura, dar sa-si pastreze forma, acolo unde cade. Se toarna compozitia intr-un cornet de hartie umplut pe trei sferturi, sau in cornetul special de panza, si se pun pe tava de copt (nu se unge si nu se presara faina) mici turtite de 3 — 4 cm diametru, lasand tot atata distanta intre ele, ca sa aiba loc de crescut. In lipsa de cornet, se pot pune si cu lingurita. Se dau la cuptor, la foc bun. Se tin circa 25 — 30 minute.
Nu trebuie deschis cuptorul prea des, in special cand incep gogosile sa creasca, deoarece se lasa si nu mai cresc. Cand sunt gata, trebuie sa fie bine crescute si destul de uscate. Prajiturile cu crema de vanilie se scot calde cu un cutit. Dupa ce s-au racit, se taie deasupra un capacel, se umplu cu crema de vanilie (daca sunt crescute bine sunt goale inauntru), peste crema se pune o lingurita de frisca batuta, iar deasupra capacelul. Peste acesta se pune, dupa dorinta, o glazura de zahar sau se presara zahar pudra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
1
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
3
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
5
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Parteneri
Pui Sultanica
Bucataras.RO

Pui Sultanica

"De orice se poate lipsi romanul, dar de mancare niciodata.Itinerarul gastronomic, o data stabilit,va fi urmat cu...

Pui Sultanica
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide