Prajituri cu ciocolata

Aceste prajituri cu ciocolata sunt pur si simplu minunate. Cu o crema delicata de portocale, reteta de prajituri combina perfect ciocolata cu aroma portocalelor. Prajiturile pot fi pregatite cu succes pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajituri cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g unt
  • 75 g crema ciocolata cu alune
  • 90 g zahar pudra
  • 6 oua
  • 400 g faina
  • 100 g migdale macinate
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml lapte
  • Crema:
  • 350 g gem portocale
  • 100 g zahar pudra
  • 80 ml coniac
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

1. Se bat spuma untul cu crema de ciocolata si zahar. Se adauga pe rand ouale. Se bate bine dupa fiecare.

2. Se amesteca faina, migdalele, praful de copt si cacao. Se inglobeaza in spuma de unt. Se toarna 50 ml lapte si se bate.

3. Compozitia se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace. Se scoate si se lasa la racit.

Se taie pe 4 niveluri.

4. Se incalzeste gemul, se adauga zaharul si coniacul.

5. Blaturile se ung cu compozitia de gem si se suprapun. Se taie in bucati mici de 4-5 cm.

6. Se taie o portocala in felii si apoi fiecare felie in 4 bucati. Se asaza intr-o tigaie de teflon, se presara 2-3 linguri zahar si se pune pe foc. Se calesc putin. Se lasa la racit.

7. Se topeste ciocolata in frisca lichida. Se toarna cate o lingura pe fiecare prajitura. Se decoreaza cu portocale.


Prajiturile cu ciocolata se servesc decorate cu portocalele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
4
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
5
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Parteneri
Parizer de pui facut in casa
Bucataras.RO

Parizer de pui facut in casa

De cand am vazut reteta Cristinei de parizer https://www.bucataras.ro/retete/parizer-de-casa-91628.html mi-a ramas...

Parizer de pui facut in casa
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide