Prajiturelele cu cafea sunt delicioase, perfecte pentru cei ce adora gustul intens de cafea. Iar daca optezi si pentru lichiorul din reteta prezentata rezultatul va fi cu atat mai gustos.
Pentru aluatul prajiturii puneti in robot untul si zaharul, frecati spuma, adaugati ouale, vanilia si cafeaua dizolvata intr-o lingura de apa calda. Adaugati faina cernuta impreuna cu prafulul de copt si smintana si amestecati totul bine. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor, la 160 gr C pentru 30-40 minute.
Pentru sirop caramelizati zaharul, stingeti cu apa si fierbeti pina se dizolva caramelul. Luati de pe flacara si adaugati lichiorul. Insiropati prajitura.
Pentru glazura dizolvati cafeaua intr-o lingura de apa calda si amestecati-o impreuna cu untul topit in zaharul pudra, pina obtineti o pasta omogena. Intindeti cu grija peste prajitura, lasati glazura sa se intareasca putin si taiati in forma dorita.
Pofta buna! Reteta Prajiturele cu cafea a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzRisotto-ul poate fi pregatit in nenumarate feluri, iar eu am ales sa gatesc unul cu mai multe tipuri de ciuperci. Reteta...
Risotto cu ciuperci si parmezan
Comentarii