Prajiturele cu cafea

Prajiturelele cu cafea sunt delicioase, perfecte pentru cei ce adora gustul intens de cafea. Iar daca optezi si pentru lichiorul din reteta prezentata rezultatul va fi cu atat mai gustos.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajiturele cu cafea

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 120 g unt moale
  • 250 g zahar
  • 3 oua batute usor
  • 1pachetel zahar vanilat
  • 1 lingura cafea solubila
  • 150 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 90 g smintina groasa
  • Siropul:
  • 6 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • citeva linguri Kahlua (sau alt lichior de cafea)
  • Glazura:
  • 2 lingurite cafea solubila
  • 120 g zahar pudra
  • 20 g unt topit
  • *optional puteti aromatiza si glazura cu ceva lichioras de cafea

Mod de preparare

Pentru aluatul prajiturii puneti in robot untul si zaharul, frecati spuma, adaugati ouale, vanilia si cafeaua dizolvata intr-o lingura de apa calda. Adaugati faina cernuta impreuna cu prafulul de copt si smintana si amestecati totul bine. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor, la 160 gr C pentru 30-40 minute.

Pentru sirop caramelizati zaharul, stingeti cu apa si fierbeti pina se dizolva caramelul. Luati de pe flacara si adaugati lichiorul. Insiropati prajitura.

Pentru glazura dizolvati cafeaua intr-o lingura de apa calda si amestecati-o impreuna cu untul topit in zaharul pudra, pina obtineti o pasta omogena. Intindeti cu grija peste prajitura, lasati glazura sa se intareasca putin si taiati in forma dorita.


Pofta buna! Reteta Prajiturele cu cafea a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu smantana
1
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
2
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
3
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
4
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Risotto cu ciuperci si parmezan
Bucataras.RO

Risotto cu ciuperci si parmezan

Risotto-ul poate fi pregatit in nenumarate feluri, iar eu am ales sa gatesc unul cu mai multe tipuri de ciuperci. Reteta...

Risotto cu ciuperci si parmezan
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide