Prajitura zapada stralucitoare

Prajitura zapada stralucitoare este o reteta potrivita pentru un meniu festiv. Ingredientele sunt: faina, oua, cacao.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 6 linguri suc de portocale
  • 1 lingura de cacao
  • 1 pliculet de ness
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 150 ml suc de fructe
  • Pentru crema de lamaie:
  • 700 ml lapte
  • 150 gr zahar tos
  • 3 galbenusuri
  • 2 plicuri budinca de frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr margarina
  • 150 gr zahar pudra
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 400 ml frisca
  • 4 linguri crema de ciocolata
  • 1 pliculet ness
  • 2 linguri apa fierbinte

Mod de preparare

Prajitura zapada stralucitoare se prepara astfel: se freaca galbenusurile cu putina sare, sucul de portocale si ness-ul. Albusurile batute spuma cu zaharul se amesteca cu galbenusurile, faina, praful de copt si cacao cernuta. Se coace compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se taie blatul pentru prajitura, dupa ce s-a racit, in 2 parti, care se tropesc cu sucul de fructe. Se pregateste budinca si se lasa la rece.. Se bate spuma margarina cu zaharul pudra si se incorporeaza in ea budinca racita si zeama de lamaie, apoi unul cate unul galbenusurile. Pentru glazura se bate frisca cu crema de ciocolata si ness-ul dizolvat in 2 linguri de apa fierbinte. Se unge primul blat cu crema, se asaza deasupra al doilea blat, se unge cu glazura si se pune in frigider apoi pentru 2-3 ore.


Se serveste portionata in dreptunghiuri mici.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Tort diplomat

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia