Prajitura ungureasca Rakoczi

Prajitura ungureasca Rakoczi este o reteta de prajitura de casa delicioasa, pufoasa, ce poate fi servita la orice ocazie festiva sau de sarbatoare.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Prajitura ungureasca Rakoczi

Ingrediente

  • Ptr aluat:
  • 120 g faina
  • 70 g margarina
  • 40 g zahar 1 galbenus
  • o lingurita coaja de lamaie
  • o lingura lapte caldut
  • Ptr crema:
  • 350 g branza vaci
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • stafide
  • 1 pachet/230g Philadelaphia-cream cheese
  • Glazura:
  • 4 albusuri
  • 120 g zahar
  • zeama de lamaie.

Mod de preparare

Ingredientele ptr aluat se amesteca. Eu am folosit margarina rece si mi-a iesit o compozitie nisipoasa de aia am adaugat lingura de lapte caldut si in final am obtinut un aluat pe care am putut sa-l intind in tava. Tava se da la cuptorul incalzit in prealabil la 200 C si se coace cateva minute 5 max. Nu trebuie sa fie coapta de tot, numai pe jumatate.

Apoi am amestecat toate ingredientele ptr crema. Moment in care mi-am dat seama ca va fi putina asa ca am adaugat pachetul de cream cheese, am ajustat cantitatea de zahar si am pus si o lingura de faina pentru ca branza pe care am folosit-o eu nu era foarte scursa.

Dupa ce foaia din cuptor s-a copt pe jumatate am scos-o din cuptor am turnat crema si am dat-o din nou la cuptor pentru 25-30 min dar am redus temperatura la 175-180 C cica trebuie sa se coaca compozita de branza dar sa ramana alba deasupra nu rumenita.

Inainte cu 5 min de a scoate prajitura din cuptor am pregatit glazura adica am spumat foarte tare cele 4 albusuri cu zaharul si cateva picaturi de lamaie. Peste am pus glazura de albus si am facut "valuri" cu un sirop de capsuni si din nou am dat la cuptor la foc mic (100 C) sa se usuce glazura cam 15 min.


Pofta buna! Reteta Prajitura ungureasca Rakoczi a fost propusa de Leea pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste cu branza la cuptor
Bucataras.RO

Paste cu branza la cuptor

de trei zile am o pofta,dar nu am avut timp sa o prepar,in sfarsit;;)

Paste cu branza la cuptor
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide