O prajitura minunata pentru Mos Craciun si nu numai! Dulciuri pentru Mos Craciun
Blatul:
Intr-un bol, se mixeaza ouale cu uleiul, iaurtul si cafeaua preparata si racita. Restul ingredientelor uscate se amesteca bine apoi se incorporeaza in amestecul lichid, amestecand bine pana la omogenizare. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru aproximativ 40-45 minute (pana trece testul scobitorii). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Crema de ciocolata neagra:
Intr-un ibric, se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucati. Se aduce la punctul de fierbere si se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata si se omogenizeaza. Se da la rece pentru minim 30 de minute, dupa care se mixeaza pana devine pufoasa si isi schimba culoarea.
Crema de ciocolata alba:
Se pune pe foc frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza. Se da la rece pentru minim 30 de minute, dupa care se mixeaza bine pana se obtine o crema densa, pufoasa. Visinele din visinata se curata de samburi, cate doriti, si se lasa deoparte pastrand cateva visine si intregi.
Asamblare prajitura:
Se taie blatul in doua. Se asaza o parte pe un platou, se unge cu crema de ciocolata neagra (pastram 2-3 linguri din crema), se asaza visinele fara samburi peste crema si se da la rece pentru 30 de minute. Se scoate din frigider si se pune deasupra crema de ciocolata alba si se da din nou la frigider. Se scoate si se asaza blatul peste crema alba si se unge deasupra cu crema de ciocolata neagra pastrata. Se orneaza cu visine intregi, se portioneaza si se serveste. Pofta buna sa aveti!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii