Prajitura trenulet

Albusul se bate spuma cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apa si praful de copt.Se toarna faina in ploaie. Compozitia se imparte in do

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura trenulet

Ingrediente

  • 6 oua
  • 400 grame zahar
  • 450 grame faina
  • 14 linguri ulei
  • 16 linguri apa clocotita
  • 2 plicuri praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • Crema: 250 grame zahar
  • 1 cana apa
  • 3 cani lapte
  • 4 linguri margarina
  • 2 budinci de lamaie sau vanilie
  • 1 lamaie
  • Glazura: 250 grame zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri apa clocotita
  • 1 lingurita margarina
  • 3 lingurite ulei

Mod de preparare

Albusul se bate spuma cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apa si praful de copt.Se toarna faina in ploaie.

Compozitia se imparte in doua. Intro tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, se toarna jumatate si se face un chec simplu, iar cealalta jumatate se amesteca cu cele 3 linguri de cacao si se face un chec colorat.

In timp ce se coc checurile, se face o crema.

Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa. Laptele se amesteca cu praful de budinca, se toarna peste zaharul caramelizat si stins cu apa si se fierbe. Cand s-a racit crema, se amesteca cu margarina si zeama de lamaie.

Dupa ce s-au racit bine checurile se taie felii in diagonala.

Se ung alternative cu crema: o felie alba, una colorata.

Se asaza pe o tava in forma de potcoava.

Se toarna peste, glazura fierbinte si se intinde cu un cutit ud.


Reteta propusa de irene6

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Desert miniamandine
Bucataras.RO

Desert miniamandine

M-am inspirat de la Simona Callas, doar ca am adaptat cantitatile in functie de ce mi-am dorit sa iasa. Un pic migaloase, dar...

Desert miniamandine
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide