Prajitura trenulet

Albusul se bate spuma cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apa si praful de copt.Se toarna faina in ploaie. Compozitia se imparte in do

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura trenulet

Ingrediente

  • 6 oua
  • 400 grame zahar
  • 450 grame faina
  • 14 linguri ulei
  • 16 linguri apa clocotita
  • 2 plicuri praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • Crema: 250 grame zahar
  • 1 cana apa
  • 3 cani lapte
  • 4 linguri margarina
  • 2 budinci de lamaie sau vanilie
  • 1 lamaie
  • Glazura: 250 grame zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri apa clocotita
  • 1 lingurita margarina
  • 3 lingurite ulei

Mod de preparare

Albusul se bate spuma cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apa si praful de copt.Se toarna faina in ploaie.

Compozitia se imparte in doua. Intro tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, se toarna jumatate si se face un chec simplu, iar cealalta jumatate se amesteca cu cele 3 linguri de cacao si se face un chec colorat.

In timp ce se coc checurile, se face o crema.

Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa. Laptele se amesteca cu praful de budinca, se toarna peste zaharul caramelizat si stins cu apa si se fierbe. Cand s-a racit crema, se amesteca cu margarina si zeama de lamaie.

Dupa ce s-au racit bine checurile se taie felii in diagonala.

Se ung alternative cu crema: o felie alba, una colorata.

Se asaza pe o tava in forma de potcoava.

Se toarna peste, glazura fierbinte si se intinde cu un cutit ud.


Reteta propusa de irene6

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia