Sunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de urmat, vei vedea ca merita tot efortul! Este vorba despre Prajitura Tosca- cu blat pufos de mac si cocos, crema fina de vanilie si glazura de ciocolata.
Pregateste mai intai crema, sa aiba timp sa se raceasca!
Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu si pune pastaia de vanilie crestata, impreuna cu semintele. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc, apoi amesteca amidonul. Scoate pastaia de vanilie si toarna laptele in fir subtire peste galbenusuri, amestecand in continuu. Muta amestecul inapoi in craticioara si pune din nou pe foc mic. Amesteca lejer cu un tel pana se ingroasa. Rastoarna apoi crema intr-un castron curat, acoper-o cu folie alimentara ca sa nu se formeze crusta si las-o la racit la temperatura camerei. Mixeaza untul moale pana devine cremos, apoi pune cate o lingura in crema de vanilie rece si omogenizeaza bine.
Pune crema la rece si prepara blatul. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul, putin cate putin, pana obtii o bezea. Adauga macul si nuca de cocos si amesteca lejer cu o spatula. Pune praful de copt peste faina si cerne peste compozitie, apoi incorporeaza usor, de jos in sus, ca sa nu se lase bezeaua.
Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si rastoarna compozitia, apoi coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade, aproximativ 20 de minute, pana capata o culoare aurie. Scoate tava si lasa blatul sa se raceasca de tot.
Intre timp prepara siropul si glazura: pune zaharul intr-o craticioara si lasa-l la foc mic sa se caramelizeze. Adauga apa si mai lasa pe foc pana se dizolva zaharul ars. Opreste focul si lasa siropul sa se raceasca putin, apoi adauga coniacul.
In alta craticioara pune ciocolata rupta bucati impreuna cu smantana lichida si untul si pune totul pe foc mic, amestecand cu o spatula pana se dizolva complet. Lasa glazura sa se raceasca putin.
Urmeaza asamblarea prajiturii. Pune crema de vanilie peste blat si niveleaza usor. Insiropeaza putin biscutii si aliniaza-i peste crema, apoi toarna glazura si presara fulgii de ciocolata. Lasa prajitura la frigider cateva ore inainte sa o tai cuburi. A meritat tot efortul, arata minunat si sunt convinsa ca este delicioasa!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii