Prajitura Teo

Prajitura Teo este o prajitura delicioasa cu blat de vanilie si crema de cacao. Faina se omogenizeaza in cca 200 ml lapte rece, oua si sare. Laptele se amesteca cu zaharul.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 foi de rulada
  • Pentru crema de vanilie:
  • oua - 2 bucati
  • lapte - 500 ml
  • zahar - 150 g
  • faina - 100 g
  • sare - 5 g
  • esenta de vanilie - 10 g
  • esenta de rom - 10 g
  • zahar vanilat - 5 g
  • Pentru crema de cacao:
  • cacao - 30 g
  • zahar - 150 g
  • lapte - 500 ml
  • faina - 100 g
  • sare - 5 g
  • esenta de rom - 10 ml
  • esenta de vanilie - 10 ml
  • oua - 2 bucati

Mod de preparare

Prajitura Teo este o prajitura delicioasa cu blat de vanilie si crema de cacao. Procesul tehnologic pentru ambele este identic, cu o singura exceptie – la una dintre ele se foloseste cacao. Faina se omogenizeaza in cca 200 ml lapte rece (pentru a evita formarea de aglomerari), oua si sare. Laptele se amesteca cu zaharul (daca se pregateste crema de cacao, se adauga si aceasta), se pune la foc, iar cand laptele fierbe se pune faina omogenizata in lapte, se amesteca bine pentru a nu se lipi de vas (este de preferat un tuci) si pentru o omogenizare cat mai buna. Se fierbe pana atunci cand intindem putina compozitie pe cutit si o racim, aceasta trebuie sa se desprinda de cutit lasindu-l curat. Se lasa la racit, se aromatizeaza si se umplu foile astfel: o foaie, un strat de crema de cacao, o foaie, un strat de crema de vanilie si inca doua foi unse in acelasi mod.

Prajitura Teo se poate orna cu frisca sau ciocolata rasa.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia