Prajitura suedeza este de fapt o prajitura cu fructe si frisca. Pentru a pregati aceasta reteta de prajituri aveti nevoie de fructe. Puteti alege si altceva dar aici am folosit lamaie si mere
Se porneste cuptorul, supa care ne apucam de aluat se ia o tava dreptunghiulara si se tapeteaza cu hartie de copt (pergament). Am batut albusurile spuma tare, apoi am adaugat cate putin din zaharul amestecat cu zaharul vanilat. Peste albusuri am pus apoi putin cate putin din galbenusurile amestecate bine, amestecand usor cu o lingura de lemn. Apoi am cernut peste compozitie cate putin din faina amestecata cu praful de copt si amidon, amestecand usor de jos in sus.
Am turnat compozitia intr-o tava (30 x 20 cm) tapetata cu hartie de copt, si am pus-o in cuptorul preincalzit, la 180 grade C pentru 15-20 min. (test cu o scobitoare).
Am facut o crema de vanilie dupa reteta: 3 oua, 6 linguri amidon (70 g), 10 linguri zahar (150 g), 750 ml lapte rece, vanilie, coaja rasa de lamaie, 100 g unt. La final am adaugat 2 pliculete de gelatina (1 plic = 7 g), inmuiate in putina apa rece, apoi am adaugat putin din crema calda si am amestecat pana la dizolvarea completa si am adaugat-o in crema. Eu am folosit doar 4 mere mai mari pe care, dupa ce le-am ras le-am stropit cu suc de lamaie, apoi le-am stors si le-am adaugat in crema.
Dupa ce s-a copt blatul, l-am scos din tava si pus sa se raceasca pe un gratar, apoi l-am transferat pe tava unde urmeaza montarea prajiturii. Peste blat se pune crema (pentru ca era inca mai curgatoare, am taiat hartie cerata, o foaie mai lunga, pe care am pliat-o in 3 si cu ea am inconjurat blatul, facand un fel de perete in jurul blatul ca sa nu se imprastie crema pe de laturi). Am pus tava la frigider, vreo 2 ore cred, pana se intareste cat de cat crema.
Am pregatit frisca -a m folosit doar 500 ml frisca lichida, 4 linguri de zahar pudra si 1 plic de gelatina (7 g). Am adaugat frisca peste crema si am mai pus putin tava la frigider, iar intre timp am pregatit merele pentru decor. Le-am taiat feliute subtiri, le-am calit in putin unt pana s-au inmuiat, apoi le-am asezat pe prajitura si am presarat deasupra putin scortisoara.
Cu ciocolata rasa am decaorat prajitura pe laterale.
Reteta Prajitura suedeza a fost propusa de Daneza 13 pe forum culinar.ro
Alta retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii