Prajitura Scufita-Rosie

Prajitura scufita rosie este o reteta de prajitura delicata, cu crema de branza si visine, si gelatina aromata, mai gustoasa ca si in poveste :).

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura Scufita-Rosie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 11 linguri de faina
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura de visinata
  • 2 linguri cu varf cu visine proapete sau din compot
  • fara samburi
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 lingura de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 500 de grame de branza dulce grasa (eu am folosit milli
  • data viitoare o sa folosesc philadelphia sau oricum ceva cu textura mai fina)
  •  250 ml frisca indulcita
  • 1 plic de intaritor de frisca
  • un compot mare de visine sau 400 grame de visine proaspete
  • suc din compot
  • 1 plic de jeleu pentru tort

Mod de preparare

Preparare:

Mixati ouale intregi cu zaharul, mierea si visinata, adaugati laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Mixati usor. Aluatul fluid obtinut se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade, in tava cu hartie de copt, timp de zece minute, dupa care presarati deasupra cele 2 linguri de visine si coaceti in continuare inca 15 minute.

Foaia coapta se lasa la racit in tava, cand este complet rece se desprinde hartia si se asaza pe un platou, stropind-o cu inca ceva visinata si suc din compotul de visine.

Pentru crema - se fierbe paful de budinca de vanilie in cei 400 ml lapte, impreuna cu faina si zaharul, iar in budinca fierbinte se mixeaza toata cantitatea de branza, pana se obtine o masa cremoasa. Se bate frisca si se adauga intaritorul. Se mai bate pana e tare de tot. In masa de budinca si branza racita deja se adauga frisca, amestecand usor.

Pe foaie se adauga toate visinele ramase. Deasupra lor se adauga crema, uniform, pe toata suprafata, netezind usor cu un cutit cu lama lunga, umezit. Se prepara jeleul de tort dupa instructiunile de pe ambalaj, folosind cantitatea necesara de lichid - suc din compot amestecat cu visinata. Se acopera prajitura cu jeleul, se da la rece 2 ore, apoi se taie cu cutitul inmuiat in apa rece.


Reteta Prajitura Scufita-Rosie a fost propusa de lauralaurentiu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu smantana
1
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
2
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
3
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
4
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Salau cu zucchini
Bucataras.RO

Salau cu zucchini

 Cine poate refuza un medalion de salau proaspat ? Sunt incantata cand am la dispozitie ingrediente proaspete de...

Salau cu zucchini
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide