150 gr faina se amesteca cu uleiul, otetul si apa cu sare. Se amesteca apoi restul de faina cu margarina pana devine ca o pasta. Primul aluatul se se
150 gr faina se amesteca cu uleiul, otetul si apa cu sare. Se amesteca apoi restul de faina cu margarina pana devine ca o pasta. Primul aluatul se se intinde in foaie si se unge cu pasta. Se ruleaza totul si se taie in trei. Se da rulada la rece pentru 20 de minute. Merele se rad pe razatoare si se pun apoi cu zahar pe foc, pana lasa intreaga zeama. Se las apoi sa se raceasca si se amesteca apoi cu zaharul vanilat si putina scortisoara. Se intind foile de aluat, se asaza mere pe fiecare dintre foi, se ruleaza si se pune intr-o tava. Se ung deasupra cu unt si se dau la cuptorul cald, sa se coaca.
Se servesc cu frisca.
Alte retete de prajituri:
Tiramisu
Prajituri simple
Prajitura cu visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoIn ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Comentarii