Prajitura rulata

Se amesteca drojdia cu ½ lingurita zahar, sare, laptele caldut si o lingura de faina. Se acopera si se lasa la loc caldut sa creasca. Cind maiaua a c

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 125 g unt
  • 1 lingura zahar pisat
  • vanilie
  • ¾ cescuta lapte
  • 15 g drojdie de bere
  • un virf cutit sare; Umplutura: ¼ pahar lapte
  • 200 g zahar
  • 200 g nuci
  • 1 paharel rom
  • vanilie

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu ½ lingurita zahar, sare, laptele caldut si o lingura de faina. Se acopera si se lasa la loc caldut sa creasca. Cind maiaua a crescut, se adauga zaharul, untul caldut, galbenusurile, vanilia si faina, putin cite putin. Se framinta timp de 15 minute. Se pune din nou la loc sa creasca. In acest timp se prepara umplutura. Se pune la foc zaharul cu laptele si vanilia. Cind zaharul s-a topit si siropul incepe sa fiarba, se adauga nucile date prin masina. Dupa ce da citeva clocote, se ia de pe foc, se adauga un paharel de rom si se lasa sa se raceasca. Cind aluatul a crescut, se intinde cu vergeaua o foaie ceva mai subtire decit un creion. Se unge cu umplutura trei sferturi din suprafata foii intinse. Se ruleaza astfel, incit capatul neuns sa vina deasupra. Se pune in forma lunga, se acopera si se lasa la loc cald sa creasca. Cind s-a ridicat putin, se unge cu apa putin indulcita, se presara cu putin zahar tos si se da la cuptor. La inceput focul trebuie sa fie mic. Dupa ce a crescut, se da foc mai mare. Se taie rece, inainte de a servi, in felii de grosimea degetului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Placinta cu carne
Bucataras.RO

Placinta cu carne

Placinta cu carne
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide