Prajitura "Roua florilor"

Se separa albusurile de galbenusuri si bate albusul spuma cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si faina, omogenizand compozitia. Se stinge praf

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana cu zahar
  • 6 linguri de faina
  • praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru crema:
  • 2 linguri de lichior de menta
  • 500 g branza grasa de vaci
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 300 g frisca lichida
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 100 g ciocolata alba
  • boabe de strugure alb

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si bate albusul spuma cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si faina, omogenizand compozitia. Se stinge praful de copt cu o lingurita de otet si se adauga la aluat, impreuna cu coaja rasa de lamaie. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor, la foc potrivit. Se scoate si se lasa la racit.

Pentru crema, se freaca branza de vaci, scursa de zer, cu zaharul pudra. Se adauga lichiorul de menta, putina zeama de lamaie si un pliculet de zahar vanilat. Se bat 150 g frisca pe jumatate si se incorporeaza in crema de branza. Din aceasta compozitie se opresc trei linguri, iar cu restul se umple blatul taiat pe jumatate. Se topeste ciocolata alba intr-un vas la bain-marie. Se amesteca cele trei linguri de crema de branza oprite cu ciocolata topita si se imbraca prajitura cu aceasta glazura.

Se aleg boabe de strugure alb cat mai mari, se taie pe jumatate, pe lungime si se asaza peste prajitura. Se lasa cateva ore la frigider si se serveste taiata in bucatele.
Alte prajituri simple recomandate

Tiramisu

Prajitura cu visine

Prajitura cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia