Ouale, zaharul, zaharul vaniliat si uleiul de masline se mixeaza bine impreuna, se adauga grisul si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce totul
Ouale, zaharul, zaharul vaniliat si uleiul de masline se mixeaza bine impreuna, se adauga grisul si faina amestecata cu praful de copt.
Dupa ce totul s-a mixat bine se toarna intr-o forma rezistenta la temp. inalte, unsa cu unt sau margarina.
Forma se introduce in cuptorul incins la o temp.de 175gr.C pt.30-40 min.
SIROPUL:
Zaharul si apa se pun impreuna la fiert,iar cind incepe se fiarba, la primul blup se adaoga 2-3 stropi de suc de lamiie.
Dupa 4-5 blupuri se trage totul de pe foc si se lasa la racit.
Cind prajitura si siropul doar caldute sint ,cu ajutorul unei lingurite se insiropeaza prajitura.
Totul se lasa sa se insiropeze bine ca. 3 ore.
Se seveste cu frisca batuta cu/sau pt. cine doreste fulgi de cocos.
Pofta buna!
Reteta Prajitura Revani a fost propusa de Afrodite pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri gasiti aici:
Prajitura Rudy,
Negresa blonda
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaSpune-mi prajitura Alba ca Zapada si eu iti voi raspunde mama, bunica, copilarie ... Nu stiu daca prajiturile copilariei sunt...
Reteta de prajitura Alba ca ZapadaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii