Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos. Este o prajitura deosebita pe care o puteti pregati de Craciun.
Pentru primul blat se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri de zahar, 2 linguri apa. Apoi se adauga 6 galbenusuri si 7 linguri de faina. Se coace in tava unsa si infainata. Tava trebuie sa fie mai mare, a mea este de 36/24.
Pentru blatul al doilea se despart ouale, iar 6 albusuri se bat spuma cu 250 g zahar, apoi se adauga 150 gr nuca de cocos si 2 linguri de faina. Se coace la fel ca primul blat ,in tava mare. Blaturile se lasa la racit la temperatura camerei.
Cele 6 galbenusuri ramase de la al doilea blat, se fierb pe abur impreuna cu 8 linguri de zahar pudra, pana se ingroasa. Se lasa la racit si apoi se amesteca cu untul frecat spuma cu cele 4 linguri de zahar pudra. Daca ne place sa fie mai dulce, se pun 100gr zahar pudra in unt. Eu fac cu 100 g zahar pudra. Se adauga esenta de vanilie, atat cat ne place la gust si se trece la montarea prajiturii.
Crema se pune peste primul blat, peste care se aseaza al doilea si deasupra se face o glazura cu cacao si se presara fulgi de nuca de cocos. Cea mai simpla retea de glazura de cacao, pe care eu o fac este urmatoarea. Se amesteca pe foc, 150 g zahar pudra, cu doua linguri cu caco, 3 linguri de apa si doua-trei linguri de ulei. In functie de cat de elastica o vreti. Uleiul sa pune in glazura, doar dupa ce se ia de pe foc. Se lasa doar un pic sa se racoreasca, ca sa nu se ingroase si sa se poata intinde. Eu fac glazurile in functie de materialul pe care il am de glazurat, daca este crema, nu o sa pun glazura fierbinte, daca este blat sau foaie, se poate pune fierbinte.
Prajitura Regina Maria se lasa la rece, sa se amestece aromele, dupa care se taie in formele dorite de noi si se serveste cu mult drag invitatilor sau familiei.
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii