Blat: margarina se topeste, apoi se lasa sa se racoreasca in vas. Se pune apoi sarea, zaharul, coaja de lamiie si se amesteca foarte bine pina se tope
Blat: margarina se topeste, apoi se lasa sa se racoreasca in vas. Se pune apoi sarea, zaharul, coaja de lamiie si se amesteca foarte bine pina se topeste zaharul, apoi se pune nuca si faina cu praful de copt cernut si se amesteca totul pina la omogenizare. Separat se bat albusurile spuma tare si se adauga compozitiei cu nuca amestecind usor cu un tel pina albusul se omogenizeaza in compozitie. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptorul incins in prealabil la foc mediu. Tava e cea obisnuita, dreptunghiulara de la aragaz. Nu cea de friptura emailata! In timp ce se coace blatul, intr-un castronel se freaca foarte bine galbenusurile cu zaharul pudra si cel vanilat pina face basici la suprafata compozitiei. Cind blatul din cuptor e pe 3/4 copt se scoate si deasupra se toarna glazura de galbenus nivelind repede pe toata suprafata blatului, apoi se da din nou la cuptor la foc mic cam 20 de minute, pina se intareste galbenusul. Apoi se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pentru crema, se freaca spuma intii margarina pina se alifiaza, apoi se adauga treptat zaharul pudra si cacaoa frecind crema f. bine. Crema astfel obtinuta se intinde peste prajitura racita. Glazura de krantz se obtine punind zaharul intr-o creatita pe foc si mestecind mereu pina acesta se topeste si se coloreaza ca si mierea, apoi adaugam miazul de nuca, amestecam cu zaharul caramelizat si rasturnam pe un capac de oala uns cu ulei, dindu-l apoi la rece. Cind krantzul s-a racit se taie marunt cu un cutit, iar glazura astfel obtinuta se presara peste crema de cacao de pe prajitura.
Se tine la frigider pina in momentul servirii.
Se serveste taiata bucatele dreptunghiulare sau romburi, dupa dorinta aranjate frumos pe un pltou elegant, deoarece e o prajitura regala!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii