Prajitura rece cu fructe de padure

Blat: 1.Se macina biscuitii, se topeste untul, se amesteca impreuna; 2.Se tapeteaza pe fund, ca un blat, cu amestecul de mai sus un vas de tort cu fu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura rece cu fructe de padure

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 gr biscuiti sfaramati
  • 100 gr unt
  • 200 gr crema de branza (fara sare)
  • 395 ml lapte condensat indulcit
  • 200 ml smantana dulce pentru frisca
  • un plic zahar vanilat
  • o lingura zeama de lamaie
  • o fiola esenta de lamaie Dr Oetker (asta e de la mine )
  • 10 gr gelatina granule
  • 200 gr fructe de padure (eu am avut congelate)
  • 200 gr zahar si un plic Tort Gelee Dr Oetker

Mod de preparare

Blat:

1.Se macina biscuitii, se topeste untul, se amesteca impreuna;

2.Se tapeteaza pe fund, ca un blat, cu amestecul de mai sus un vas de tort cu fundul detasabil

3.Se bat cu mixerul frisca, laptele condensat si crema de branza impreuna cu aromele si zeama de lamaie. Compozitia o sa fie mai moale, nu-i bai.

4. Se dizolva cele 10 gr gelatina granule in 60 ml apa fierbinte si se incorporeaza in amestecul de mai sus;

5. Se pune compozitia de frisca peste blatul de biscuiti si se da la rece;

6. Dupa ce s-a intarit compozitia de frisca (la mine s-a intamplat intr-o ora jumate, in reteta spune 3 ore), se procedeaza la facutul jeleului de fructe de padure;

7. Se amesteca zaharul cu fructele de padure pe foc, pana se topeste zaharul.

8. Cand s-a topit, se scurge siropul format si se amesteca cu plicul de Tort Gellee, si se pune pe foc inca 30 de secunde, apoi se amesteca cu fructele la loc

9. Se toarna cu grija, de la distanta mica, peste compozitia de frisca astfel incat sa o acopere uniform si nici sa nu "sparga" frisca.

10. Se mai da la rece pentru 2 ore.

Reteta propusa de Bunny

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Prajitura cu ricotta si caise
Bucataras.RO

Prajitura cu ricotta si caise

Delicioasa, bineinteles! :) 

Prajitura cu ricotta si caise
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide