Ingredientele pentru aluat se pun intr-un castron si se framanta. Aluatul se imparte in doua, se pune la frigider sa se intareasca. Pana se raceste al
Ingredientele pentru aluat se pun intr-un castron si se framanta. Aluatul se imparte in doua, se pune la frigider sa se intareasca. Pana se raceste aluatul, se prelucreaza branza amestecand-o cu zahar pudra, galbenusuri, coaja de lamaie, zahar vanilat. Se adauga grisul si albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor. Se unge o tava in care se razuieste pe razatoarea cu gauri mari o portie de aluat, pe stratul de frecatei se niveleaza umplutura si se incheie prin formarea stratului din aluatul ramas, prin razuire. Se coace in cuptorul dinainte incalzit, pe foc mijlociu (cca 180°C).
Alte prajituri recomandate
Supa de rosii
Tocanita de pui
Dovlecei umpluti
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz
Comentarii