Prajitura rasturnata cu rubarba face parte din seria retetelor de prajituri simple dar delicioase. Aroma acrisoara a rubarbei se potriveste de minune in deserturi delicioase.
Este o prajitura rapida si suculenta, in care untul se completeaza perfect cu celelalte ingrediente, rezultand o prajitura cu rubarba foarte delicioasa. In plus, ingrediente la indemana oricui. In caz ca nu doriti sa folositi rubarba, o puteti inlocui cu alte fructe de sezon, cum ar fi capsuni sau chiar cirese.
Pentru a prepara crusta amestecam intr-un castron toate ingredientele si dam deoparte.
Intre timp, se pregateste aluatul. Se amesteca faina cernuta impreuna cu praf de copt si sare. Intr-un alt recipient se amesteca 120 grame de unt cu zaharul, apoi se adauga coaja si sucul de portocale. Dupa ce obtineti un amestec omogen se pun si cele doua oua batute separat.
Incorporati la aceasta compozitie amestecul de faina si smantana.
Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Spalati rubarba sub jet de apa rece, apoi dati pe un prosop de bucatarie sa se zvante. Dupa aceea taiati in cubulete, amestecati cu zaharul si lasati timp de 2 minute.
Distribuiti compozitia pentru crusta pe baza formei si o apasati usor cu dosul unei linguri. Distribuiti si untul ramas (cele 60 de grame) taiat in cubulete, amestecul de rubarba si aluatul.
Dati la cuptor si coaceti timp de 60 de minute sau pana cand prinde o culoare aurie.
Dupa coacere, scoateti de la cuptor si lasati sa se raceasca in tava, desprindeti usor prajitura de pe marginea formei, apoi o rasturnati.
Daca doriti sa faceti o placinta cu rurbarba, cititi reteta aici.
Prajitura rasturnata cu rubarba se poate servi atat ca desert dupa mesa de pranz cat si dimineata la micul dejun, alaturi de o cana cu ceai fierbinte.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii