O prajitura cu blat din piscoturi insiropate cu capsuni si umplute cu crema de lapte aromata cu vanilie. Este o prajiturica racoroasa si la care nu trebuie sa folositi cuptorul.
200 gr capsuni spalati si curatati de codite ii punem intr-un vas pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar si 50 ml apa si lasam pana da in clocot. Lasam la racit iar apoi cu blenderul facem o pasta. Putem adauga ceva coniac sau o alta bautura alcoolica daca va place. Crema : Intr-o ala punem amidonul alimentar, zaharul si semintele dintr-o pastaie de vanilie. Amidonul se poate inlocui cu faina dar sa stii ca amidonul face crema mai fina . Adaugam laptele treptat amestecand cu un tel para pentru a nu se fac gogoloase si punem pe foc mic. Amestecam continuu pana obtinem o budinca. Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara pentru a nu face crusta . Cand este rece foarte bine adaugam frisca batuta si amestecam . Vom obtine o crema pufoasa si aromata. Restul capsunilor ii spalam si taiem in felii subtiri. Incepem sa asamblam prajitura : intr-un vas punem o folie alimentara si incepem sa asezam primul strat de piscoturi (jumate din ele) , fiecare piscot trecut prin capsunii blenduiti , acestia vor insiropa piscoturile. Punem peste piscoturi jumate din capsuni taiati felii si apoi 3/4 din crema si restul capsunilor feliati . Nivelam si asezam restul piscopturilor trecute prin capsunii facuti sos cu ajutorul blenderului. Acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore. Scoatem din frigider si luam folia alimentara care este deasupra. Apoi rasturnam si luam si cealalata folie. Punem deasupra crema ramasa , ornam si servim .
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii