Prajitura raffaello cu nuca de cocos este o prajitura de casa delicioasa. Este o prajitura cu crema cu aroma intensa de cocos, blat fin si pufos.
Mod de preparare:
Prima data se face blatul.Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu sare.Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul, uleiul si praful de copt, apoi galbenusurile. La final se incorporeaza faina .Se pune in tava hartie de copt.Se toarna blatul si se baga la cuptor pana se rumeste blatul (20-25 minute). Cand se raceste se taie in doua, o parte mai subtire si una mai groasa. Se face siropul cu apa si zaharul vanilinat.Se lasa sa fiarba putin, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Blatul mai gros se Blatul cel gros se aseaza pe platou si se insiropeaza cu siropul rece.
Crema se face la bain-marie:
Intr-o cratita se pune laptele si ciocolata alba. Cand se topeste ciocolata se adauga nuca de cocos.Se fierbe 2-3 munite apoi se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga frisca batuta. Peste blatul insiropat se pune crema, apoi blatul subtire care se va insiropa si el. Din crema se opreste 2-3 linguri care se pune peste blatul subtire .Peste crema se presara nuca de cocos. Se taie dreptunghiuri.
Functiile fierbere innabusita si coacere ale aparatului Philips Multicooker sunt ideale pentru a realiza mai usor aceasta prajitura.
Se serveste prajitura raffaello cu nuca de cocos a doua zi, pentru a se insiropa bine.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii