Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos, iar cele doua blaturi se potrivesc perfect.
Pentru aceasta delicioasa prajitura cu nuca de cocos de care m-am indragostit, incepem prin a pregati ganache-ul de ciocolata alba. Folositi o ciocolata alba de calitate, eu o folosesc pe cea de la Lidl. Puneti ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca lichida intr-o oala, la foc mic, amestecand continuu pana cand ciocolata se topeste.
ATENTIE: Amestecul nu trebuie sa fiarba, altfel crema nu se mai intareste.
Astfel formata, crema se lasa deoparte sa se raceasca, mixand din cand in cand, pe masura ce se raceste, ca sa devina aerata si pufoasa.
Primul blat:
Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu jumatate din zaha, laptele si uleiul. Optional puteti folosi lapte de cocos.
Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas, se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Amestecul se toarna intr-o tava de 23x23cm si se coace la 180 grade pentru 20-25 de minute.
Al doilea blat:
Albusurile se bat spuma cu zaharul pana cand spuma e tare si lucioasa, ca la bezea. Se adauga fulgii de cocos, faina amestecata cu praful de copt (ambele cernute) si esenta de migdale. Se amesteca usor cu o spatula, de jos in sus, se toarna compozitia in tava captusita cu hartie de copt si se coace la 160 grade cca 20-25 min, trebuie sa fie auriu.
Asamblarea prajiturii:
Baza este primul blat pe care il puteti insiropa cu niste sirop de zahar ars aromatizat cu niste rom, sau lichior de cocos, apoi se pune jumatate din crema, apoi al doilea blat, dupa care restul de crema si se presara fulgi de cocos. Prajitura Raffaello se da la frigider pentru 2 ore.
Serviti prajitura Raffaello la diferite ocazii rece.
Reteta prajiturii Raffaello a fost propusa de Afrodite pe forum culinar.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii