Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici

Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici este o prajitura delicioasa, ce combina perfect blatul de ciocolata cu fructe si mascarpone.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 5 linguri lapte
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 150 gr faina
  • 35 gr cacao
  • 1 1/2 plic praf de copt
  • o esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 300 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 9 linguri zahar pudra
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 15 gr gelatina
  • piersici (sau caise) din compot
  • Pentru insiropat blat:
  • zeama de compot de piersici (caise)
  • Pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata (50% cacao)
  • 100 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca

Mod de preparare

Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici este o prajitura delicioasa, ce combina perfect blatul de ciocolata cu fructe si mascarpone.

Blatul l-am confectionat rapid astfel: albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana ce se transforma intr-o crema dulce si spumoasa. Se adauga apoi laptele si ulei si se mixeaza putin. Apoi se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt. La final se adauga spuma de albusuri si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se da totul la cuptor cam pentru 20 minute (faceti testul cu scobitoarea) intr-o tava de 24/35 cm, tapetata cu foaie de copt. Blatul l-am lasat apoi la racit si l-am taiat in doua.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat pentru 10 minute in 3-4 linguri de apa rece, dupa care se pune la topit (aveti grija sa nu fiarba!) pe baie de aburi.

Cele doua galbenusuri se mixeaza cu 5 linguri de zahar pudra (ca la blat) apoi se adauga amidonul. Se pune laptele caldut si se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Branza mascarpone se freaca spuma cu 4 linguri zahar pudra si se pune in crema de oua cand aceasta este rece. Se mixeaza bine pentru omogenizare. Frisca lichida sau smantana pentru frisca se mixeaza pana se ingroasa si se intareste. Daca folositi smantana pentru frisca aveti grija sa nu o transformati in unt. Adaugati apoi in crema de oua si mascarpone. Piersicile se taie bucati si se adauga la final in crema.

Blatul se insiropeaza cu zeama de compot, se pune in tava se pune stratul de crema si deasupra cealalta parte de blat insiropat. Se da la frigider pentru 2 ore.

Pentru glazura am pus pe foc frisca lichida in care am rupt bucati potrivite de ciocolata. Am amestecat continuu pana ce ciocolata s-a topit, si putin peste. Am turnat fierbinte peste blatul asamblat. Se lasa apoi la racit.


Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici se serveste dupa ce a stat un timp la rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Clatite pufoase reteta, cu cacao, mascarpone si caramel
Bucataras.RO

Clatite pufoase reteta, cu cacao, mascarpone si caramel

Clatite pufoase reteta Sper sa va placa ideea, de gust nu mai vorbesc. Sunt delicioase!

Clatite pufoase reteta, cu cacao, mascarpone si caramel
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala