Prajitura pufoasa cu prune

Prajitura pufoasa cu prune aproape ca nu mai are nevoie de nicio descriere, numele ii spune tot. Atat doar ca trebuie sa o incercati (noi am facut-o!) ca sa va bucurati de aceasta prajitura delicioasa dar si de aromele intense de scortisoara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura pufoasa cu prune

Ingrediente

  • 750g prune -spalate
  • si rupte in jumatate
  • se scoate samburele
  • 50g zahar
  • scortisora dupa gust
  • se amesteca tote si se lasa sa traga prunele zaharul si scortisora -se amesteca din ccand in cand. Se lasa asa cam o ora
  • 200 g unt/margarina (eu am pus unt)
  • 200 g zahar
  • 200g faina
  • 3 oua
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • putin praf de copt(facultativ)

Mod de preparare

O prajitura cu fructe atat de simplu de facut!

Dupa ce prunele au stat la "macerat" dupa indicatiile de mai sus se pregateste aluatul.

Toate componentele pentru aluat se framsnta (merge foarte repede daca untul este la temperatura camerei).

Se adauga ouale pe rand si se face mai departe cu mixerul, pana e amestecat tot bine.

Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se pune aluatul iar deasupra, jumatatile de prune.
Siropul pe care il lasa prunele nu se pune! 

Se incalzeste cuptorul la 170-175C. Prajitura se lasa cam 65-75 minute.

Este o prajitura pufoasa cu aroma intensa de scortisoara, daca folositi suficienta ;).

Reteta de prajitura pufoasa cu prune a fost propusa de Maya pe forum culinar.


Dupa ce s-a racit puteti pudra prajitura pufoasa cu prune cu zahar sau o puteti servi ca atare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
2
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
3
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia