Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Se porneste cuptorul la 170 grade C.
Brânza de vaci de casă, fiind mai sfaramicioasa, am ales să o spumez cu ricotta ca sa iasa mai cremoasa. Puteți folosi cremă de brânză sau o puteți pregăti în casă, după placul vostru.
În compoziția de brânză, se adaugă zahărul, oul, coaja de portocală și se amesteca. Se dă la rece compoziția de brânză, timp în care se pregătește blatul. Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se presară cu un praf de sare. Albușurile (cu un praf de sare) se mixează bine până capătă consistență si devin albe. Se adaugă zahărul treptat (aici fac o paranteză și vă spun că eu am folosit doar 4 lg de zahăr în loc de 6, dar asta fiindcă eu reduc din cantitățile de zahăr acolo unde e posibil). Oricum, la final, se poate pudra cu zahar.
Când albușurile devin dense și se obține o bezea fermă, se încorporează gălbenușurile. Urmează făina cernută, se omogenizează, iar la final se încorporează uleiul.
Se pregătește o formă de copt (eu am folosit una pătrată de 20 x 20 cm), prevăzută cu hârtie de copt.
Se toarnă jumătate din aluat. Se distribuie câteva linguri din compoziția de brânză, urmând apoi să se toarne restul de aluat. Se nivelează frumos si se pune în cuptor, la copt, timp de 30 minute.
Când devine rumenă și miroase frumos, este semn că e coaptă, dar se poate face proba cu un băț de scobitoare/frigăruie. Dacă iese curat, înseamnă că e treaba bună și se poate scoate din cuptor.
Se lasă la temperat, abia apoi se porționează. Se pudrează cu zahăr vanilat și se savurează cu mare poftă, alături de un ceai, o cană cu lapte sau chiar o cană cu compot.
Să vă fie de folos!
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii