O prajitura numai buna pentru acest sezon, cu parfum imbietor de fructe coapte la cuptor si cu un gust nemaipomenit de bun :x mmmm
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea, pe urma adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Punem si galbenusurile unul cate unul, mixand continuu, apoi punem iaurtul, esenta de vanilie si rom (dupa gust), mai mixam putin, apoi adaugam uleiul in fir subtire si la sfarsit, faina amestecata cu praful de copt. Amestecam pana incorporam bine toate ingredientele.
Intr-o tava dreptunghiulara, punem hartie de copt, apoi asezam jumatati de caise pe toata suprafata tavii, dupa care rasturnam compozitia de oua, pastrand cateva linguri pe care le amestecam cu cacao si punem din loc in loc aluat maro, iar cu dosul unei linguri, marmoram putin suprafata. Asezam si ciresele curatate de samburi si dam tava la cuptorul incins pentru 35-40 minute!
Cand este gata, o rasturnam pe un platou sau tocator( in functie de marimea tavii), o lasam sa se raceasca putin, apoi o pudram cu zahar pudra!
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....
Omleta cu ciuperci fripteReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii