Se ard intr-un vas 100 gr de zahar. Cand incepe sa fiarba se adauga miezul de nuca si se amesteca bine, dupa care se rastoarna si se lasa la racit. S
Se ard intr-un vas 100 gr de zahar. Cand incepe sa fiarba se adauga miezul de nuca si se amesteca bine, dupa care se rastoarna si se lasa la racit. Se piseaza apoi si se pun la ars din nou 100 gr de zahar. Se bat tare 8 albusuri cu 100 gr zahar si se adauga nuca pisata, zaharul vanilat, o lingura cu faina si putin rom. Se toarna totul in vasul cu zahar ars si se fierbe pe baie de aburi, in cuptor. In acest timp se prepara sosul. Se freaca 120 gr zahar cu galbenusurile, se adauga faina, zaharul vanilat, laptele si esenta de cafea. Se pune totul pe foc mic si se lasa sa se ingroase.
Prajitura se serveste cu sosul racit.
Alte retete:
Ciocolata de casa
Prajituri simple
Lapte de pasare
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoIn ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Comentarii