FOILE: se framanta ingredientele ptr foi, dupa care aluatul rezultat se imparte in 4 parti egale. se intinde fiecare parte cu sucitorul la dimensiune
FOILE:
se framanta ingredientele ptr foi, dupa care aluatul rezultat se imparte in 4 parti egale.
se intinde fiecare parte cu sucitorul la dimensiunea dorita si foaia se coace pe dosul tavii,pe hartie de copt,rezultand 4 foi.cuptorul trebuie sa fie incins la inceput,dupa care se lasa focul la mediu spre mic.timpul de coacere este de 15 minute,foaia trebuind sa ramana alba la culoare si nu bronzata.
CREMA:
se freaca untul spuma apoi se adauga zaharul praf.
cele 4 linguri de faina se freaca cu putin lapte rece ptr a obtine o pasta dupa care se adauga in restul de lapte si se fierbe la foc mic,amestecand mereu,pana se leaga crema,adaugandu-se si unt cat o nuca in aceasta crema.dupa care se lasa sa se raceasca.apoi se amesteca cu untul frecat spuma cu zaharul,zahar vanilat,zeama si coaja de la o lamaie.
prima foaie se unge cu jumatate din gem,se pune a doua foaie care se unge cu toata crema ,se pune apoi a 3-a foaie care se unge cu restul de gem si in sfarsit ultima foaie,care se pudreaza cu zahar praf si vanilat.
prajitura astfel construita se lasa pana a 2-a zi,la temperatura camerei,acoperita cu o folie,ca sa se inmoaie foile.
Pofta buna!
Reteta Prajitura MIMOZA propusa de pansy
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauAstăzi îți prezentăm o rețeta foarte gustoasă de ficăței în sos de smântână și mozzarella,...
Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelentIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii