Prajitura MIMOZA

FOILE: se framanta ingredientele ptr foi, dupa care aluatul rezultat se imparte in 4 parti egale. se intinde fiecare parte cu sucitorul la dimensiune

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Prajitura MIMOZA

Ingrediente

  • PENTRU FOI:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • margarina sau untura
  • 100 g zahar praf
  • 1/2 pachet praf de copt (o lingurita)
  • 3 galbenusuri
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • smantana sau iaurt
  • cat cere aluatul
  • cam 3 Lg (linguri)
  • CREMA:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar praf
  • 1 ceasca lapte caldut
  • 4 Lg faina
  • unt cat o nuca
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie
  • zahar vanilat
  • 1 borcan gem de visine
  • macese sau caise
  • acrisor sa fie

Mod de preparare

FOILE:

se framanta ingredientele ptr foi, dupa care aluatul rezultat se imparte in 4 parti egale.

se intinde fiecare parte cu sucitorul la dimensiunea dorita si foaia se coace pe dosul tavii,pe hartie de copt,rezultand 4 foi.cuptorul trebuie sa fie incins la inceput,dupa care se lasa focul la mediu spre mic.timpul de coacere este de 15 minute,foaia trebuind sa ramana alba la culoare si nu bronzata.

CREMA:

se freaca untul spuma apoi se adauga zaharul praf.

cele 4 linguri de faina se freaca cu putin lapte rece ptr a obtine o pasta dupa care se adauga in restul de lapte si se fierbe la foc mic,amestecand mereu,pana se leaga crema,adaugandu-se si unt cat o nuca in aceasta crema.dupa care se lasa sa se raceasca.apoi se amesteca cu untul frecat spuma cu zaharul,zahar vanilat,zeama si coaja de la o lamaie.

prima foaie se unge cu jumatate din gem,se pune a doua foaie care se unge cu toata crema ,se pune apoi a 3-a foaie care se unge cu restul de gem si in sfarsit ultima foaie,care se pudreaza cu zahar praf si vanilat.

prajitura astfel construita se lasa pana a 2-a zi,la temperatura camerei,acoperita cu o folie,ca sa se inmoaie foile.
Pofta buna!

Reteta Prajitura MIMOZA propusa de pansy

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Mosocoarna cu prune
1
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
2
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Parteneri
Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent
Bucataras.RO

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

Astăzi îți prezentăm o rețeta foarte gustoasă de ficăței în sos de smântână și mozzarella,...

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide