Prajitura marmorata cu budinca

Prajitura marmorata cu budinca este pe atat de buna pe cat de bine arata. Puteti prepara aceasta reteta cu budinca, sau puteti face o crema de galbenusuri vanilata sau cu ciocolata. Este o prajitura delicioasa rapida si usoara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura marmorata cu budinca

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 6 oua
  • - 180 gr zahar
  • - 50 ml ulei
  • - 100 ml apa
  • - 150 gr faina
  • - 100 gr faina grisata (in cazul in care gasiti
  • daca nu
  • folositi tot faina alba)
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - 2 linguri cacao
  •  
  • Ingrediente budinca:
  • - 600 ml lapte
  • - 1 budinca de vanilie (sau care va place mai mult)
  • - 4 linguri zahar

Mod de preparare

Prima data vom pregati budinca (respecatand indicatiile de pe ambalaj) pentru a avea timp sa se raceasca. Din cand in cand amestecam, sa nu se formeze pielita deasupra sau acoperim cu o folie alimentara toata suprafata.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se deschide la culoare, adaugam treptat apa, apoi uleiul si continuam sa mixam. Incorporam cu ajutorul unei spatula faina amestecata cu praful de copt.
Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare, dupa care o incorporam treptat si usor in compozitia de galbenusuri.
Mai mult de jumatate din compozitie turnam intr-o tava (25X35cm) tapetata cu hartie de copt, iar in restul punem cacaoa, amestecam si turnam in fir subtire peste compozitia “alba”. Tragem usor cu furculita sa se amestece putin cele doua culori, apoi cu ajutorul unei linguri punem gramajoare din budinca de vanilie.
Dam tava in cuptorul preincalzit circa 40-45 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit complet este bine sa-l tinem la rece, deoarece riscam sa se altereze budinca.


Pofta buna!


Prajitura marmorata cu budinca se serveste felii, dupa ce s-a "odihnit" putin.

Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce