Turnam faina intr-un vas adanc, adaugam bicarbonatul de sodiu si sfaramam untul. Adaugam zaharul pudra, ouale batute, otetul si mierea. Framamntam bin
Turnam faina intr-un vas adanc, adaugam bicarbonatul de sodiu si sfaramam untul. Adaugam zaharul pudra, ouale batute, otetul si mierea. Framamntam bine, intre timp incorporam laptele. Obtinem un aluat usor de intins pe care il impartim in 6 parti. Intindem aluatul pe hartie de copt presarata cu faina si il punem pe tava intoarsa. Il coacem in cuptorul pre-incalzit 5-8 minute. Coacem astfel 6 foi si le lasam la racit. Pentru crema ingrosam laptele la foc mic. Frecam untul, adaugam laptele, nucile maruntite si romul diluat in putina apa. Punem prima foaie pe o suprafata si turnam 1/6 din crema. Pozitionam deasupra a doua foaie si turnam din nou crema si continuam tot asa. Pe ultima foaie ungem crema si presaram cu praf de cacao.
Alte retete de prajituri recomandate
Fursecuri
Prajitura cu mere
Placinta cu branza
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAceastă rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica...
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Comentarii