Prajitura lebenita

Dupa ce am facut aluatul pentru interior il separam in doua si punem cei doi coloranti. Dupa colorare facem din fiecare cate 3 bulgari si punem la fri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura lebenita

Ingrediente

  • Pentru aluatul rosu si galben:
  • 125 g de margarina
  • 250 g biscuiti tocati
  • 100 g zahar pudra
  • coloranti rosu si galben
  • 1 aroma de pepene sau daca nu aveti aunci de care va place
  • lapte/apa cat va fi necesar
  • Pentru cel verde:
  • 125 g margarina
  • 350 g biscuiti tocati
  • 100 g zahar pudra
  • colorant verde
  • 1 aroma de pepene sau daca nu aveti aunci de care va place si lapte/ apa cat va fi necesar.

Mod de preparare

Dupa ce am facut aluatul pentru interior il separam in doua si punem cei doi coloranti. Dupa colorare facem din fiecare cate 3 bulgari si punem la frigi pna se face si cel verde. Apoi facem si aluatul vede, cu care vom masca aluatul rosu si cel galben.

Dupa ce e gata il punem la rece macar 1 ora. Apoi feliem. Si gata, al meu nu are samburi, dar voi puteti sa adaugati. Iar daca doriti biscuiti puteti sa ii tocati mai marunt. Mie imi place sa fie mai colorat si sa se vada biscuitii in interior.


Aranjati pe un platou si serviti la desert.
Reteta Prajitura lebenita a fost propusa de Irenke pe forum culinar.ro
Alte retete cu biscuiti gasiti aici:
Bombe din biscuiti,
Cartofi de biscuiti,
Rulou cu biscuiti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia