Prajitura insiropata cu mere

Albusurile se bat spuma cu praful de sare si zaharul, apoi se icorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si pesmetul amestecat cu praful de copt si la

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura insiropata cu mere

Ingrediente

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g pesmet alb
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 mere
  • un cub de unt pentru uns forma
  • Sirop:250 ml apa+150 g zahar+esenta
  • Ornat:250 g zahar pudra
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • o esenta de lamaie
  • 200 ml frisca amestecata cu crema de ciocolata

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu praful de sare si zaharul, apoi se icorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si pesmetul amestecat cu praful de copt si la sfarsit se adauga unul din mere curatat de coaja si dat prin razatoare.

Se unge o forma detasabila si se toarna aluatul apoi se baga din loc in loc feliute din cel de al doilea mar, pe care l-am curatat de coaja si taiat feliute subtiri si se da la copt cca 20 de min. la foc potrivit.

Siropul se prepara dand in cateva clocote apa cu zaharul si la sfarsit adaugam si esenta(dupa ce luam siropul dec pe foc), apoi se da la racit.

Siropul rece se toarna peste prajitura calda, nescoasa din forma, apoi se desface inelul si se aseaza prajitura cu grija pe un platou.

Se prepara glazura intr-o craticioara, pe flacara mica, amestecand zaharul pudra cu sucul de lamaie si esenta, pana ce se topeste si obtinem o pasata fina care se lasa putin la racorit iar apoi se toarna deasupra prajiturii.

Se lasa cca o ora la frigider apoi se orneaza cu frisca batuta si amestecata cu crema de ciocolata(poate sa fie Nutella sau Finetti,sau ciocolata topita).
Pofta buna!

Reteta Prajitura insiropata cu mere a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Prajitura cu mere si cacao,

Prajiturica frageda cu mere si nuci,

Prajitura cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Pizza in forme de briose
Bucataras.RO

Pizza in forme de briose

O gustarica perfecta pentru copii mofturosi carora nu le place pizza din privinta blatului ;) Aceste briose sunt usor de luat...

Pizza in forme de briose
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide